Als je sport en veel beweegt is er een kans dat je een enkelblessure kan oplopen. Wanneer men de enkel verzwikt heeft ontstaat er bijna direct een vochtophoping in de enkel. Dit wordt vaak gekenmerkt als een eivormige zwelling aan de buitenkant van de enkel. In ongeveer de helft van de gevallen gaat de zwelling samen met een verkleuring van de huid. Nadat het letsel is opgelopen is de enkel gevoelig.

Behandeling enkelblessure

Wanneer u een enkelletsel heeft opgelopen is het goed om er meteen ijs op te leggen, en zo de enkel te koelen. Na het koelen moet er een drukverband aangelegd worden, en moet de voet omhoog worden gehouden. Dit houdt in dat de voet hoger dan het been en de romp moet worden gehouden.

Herstel enkelblessure

Wanneer er sprake is van een verstuiking, kan er na ongeveer 7 dagen weer worden begonnen met sporten en werken. Wanneer de enkelband beschadigd is, en dit behandelt wordt met behulp van een enkelbrace, steunkous of tape immobilisatie, kunnen de meeste activiteiten ook na een week weer worden hervat.

Enkelbrace en sporten

Wilt u de kan op een enkelblessure verkleinen, dan kun u het beste een enkelbrace gebruiken. Een enkelbrace zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Met een enkelbrace kunt u op dezelfde manier sporten zoals u gewend bent. In het begin is het wel even wennen om te sporten met een enkelbrace, maar na verloop van tijd merkt u niet meer dat u een enkelbrace draagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *